3 redenen waarom je niet meer mag

3 redenen waarom je niet meer mag

We starten weldra de werken op om ons mooie du Parc in zijn glorie te laten herrijzen.

du Parc wordt niet volledig afgebroken maar wel gerenoveerd. Dit betekent dat de meer dan 80% van de gebouwen behouden blijven. Zij zullen zoveel als mogelijk hersteld worden naar hun oorspronkelijk look & feel. Een facelift van je welste mag je wel zeggen.

Tot op heden werd er steeds ingegaan op de vele aanvragen om de gebouwen, onder begeleiding, te betreden. Dit waren hoofdzakelijk fotografen. Dit deden we graag en gratis omdat wij de mensen evenveel willen laten genieten van de rijke geschiedenis van het domein als wij doen.

Dra starten de werken effectief op en wij zijn wij ons volop aan het voorbereiden hierop. Dit houdt echter in dat de veiligheid in en rond het pand niet meer kan gegarandeerd worden. We zien ons dan ook genoodzaakt om niet meer in te gaan op deze aanvragen.

Respecteer deze beslissing en maak dit ook duidelijk aan iedereen die je kent, vooral aan de tieners en jongeren. Zij dienen extra te worden gewezen op de actuele gevaren:

  • instortingsgevaar, vooral de daken zijn zeer onstabiel
  • asbeststof wat longvlieskanker kan veroorzaken
  • afval en grof puin met risico tot lichamelijke letsels

Het betreden van het domein zonder toestemming is schendig van het privaat eigendomsrecht.

We danken jullie alvast voor het respecteren van bovenstaande en nodigen jullie meteen uit om volgend jaar te komen genieten van een prachtig en veilig du Parc waar iedereen zijn geniet- en ontspanplekje zal vinden.

Verder houden we jullie met veel plezier op de hoogte van de werken. Dus blijf ons volgen. Het worden spannende maanden.