Is er daar iemand?

Is er daar iemand?

Onlangs kreeg ik een verzoek in de mailbox met wel een heel bijzondere vraag. De organisatie PIO vroeg de toestemming om in du Parc hun onderzoek te mogen uitvoeren.

Is dat een bijzondere vraag? Toch wel als ik je nu vertel dat PIO staat voor Paranormal Investigation Organisation.

Dit PIO-team heeft als vaste kern 2 dames, zijnde Kim en Sarah. Heel af en toe is er nog een 3e dame bij, nl. Carolien. Samen hebben ze als hobby het onderzoeken van plaatsen naar eventuele paranormale aanwezigheid. Deze plaatsen zijn vooral bossen, parken, rustplaatsen, oude gebouwen en fabrieken, etc..

du Parc stond al een tijdje op hun verlanglijstje. Na de toestemming te hebben gekregen van de eigenaar, werd alles georganiseerd zodat zij hun onderzoek er veilig en wel konden uitvoeren.

Doordat er toch wel gevaar is voor vallend glas en stenen, of het glad kan zijn op bepaalde plaatsen, dienden zij de nodige veiligheidsvoorschriften te aanvaarden. Alsook de gepaste uitrusting aantrekken om zich te beschermen was een must. En zo ontmoette ik op een vrijdagavond de dames van het PIO-team.

Ik vroeg, misschien toch wat met een sceptische toon, waarom zij nu net deze hobby hebben? Wel Kim is hoogsensitief, dit houdt in dat zij heel gevoelig is voor stemmingen en de sfeer rond haar. Sarah die is dan eerder hyper observatief.

Met heel veel passie vertellen ze hoe ze elkaar gevonden hebben, wat ze precies doen en hoe ze zo’n onderzoek aanpakken. Ze beseffen beiden ook heel goed dat de merendeel van de mensen in onze maatschappij hen wat voor gek zullen aanzien.

Maar weet je, het maakt allemaal niet uit. Ieder zijn hobby zeg ik zo. Het is zeker niet zo vreemd als 1 van deze 25 meest bizarre hobby’s waarvan nog eens wedstrijden bestaan ook. Deze dames zijn super vriendelijk en al gauw hang ik aan hun lippen. Tijdens de veiligheidsrondgang komt er soms al eens een gilletje. Zou ik die 2 hier wel alleen achterlaten?!

We spreken af dat zij mij smsen als ze terug vertrekken zodat ik toch wat gerust kan slapen. Rond 21u ontvang ik hun berichtje: ze zijn veilig buiten du Parc. Hun onderzoek was succesvol en ze zijn dan ook tevreden. Ik kreeg ook een volledig verslag van de resultaten van hun avontuur. Er was wel wat te spotten.

Hoofd?