Wat te doen in Aalst, du Parc?

Vrije tijd & werken in du Parc

Dat Aalst veel meer is dan enkel carnaval, dat weten we intussen wel al allemaal. Met du Parc zal Aalst er een nieuwe hotspot bij hebben, waar zowel echte Aalstenaars als niet-Aalstenaars terecht kunnen voor verschillende activiteiten en evenementen. Wat te doen in Aalst, du Parc? Recreatie staat op de eerste plaats bij du Parc. Zo zal je je kunnen uitleven op het hockeyveld, in de multifunctionele sportzaal of onder begeleiding van personal coaches. Wat energie kwijtspelen? Dat kan ook in het trampolinepark of in de binnenspeeltuin.

Daarnaast wordt du Parc ook een plek voor creatieve geesten. Les Créateurs du Parc kunnen in de gerestaureerde fabrieksgebouwen samen met gelijkgestemden hun creatieve goesting doen en nieuwe dingen creëren aan de rand van het groen. De oude directeurswoning wordt dan weer een restaurant, waar je kan genieten van streekeigen producten. Er is altijd wat te doen in Aalst, en sinds 2019 kan je ook feesten in de zaal voor socioculturele activiteiten van du Parc! Hou onze kalender in het oog om op de hoogte te blijven.

De geschiedenis van du Parc

Decennialang was Bonneterie Bosteels – De Smeth een van de belangrijkste werkgevers in de Denderstreek. De productlijn du Parc, een verwijzing naar de ligging van de fabriek, naast het Aalsterse stadspark, was de meest bekende, waardoor de site vandaag nog steeds bekend staat als du Parc. Vanaf de jaren tachtig ging het slechter met de verkoop en in 2001 werd het familiebedrijf failliet verklaard. Jarenlang stonden de fabrieksgebouwen leeg, maar nu worden ze in volle glorie opgewaardeerd.

Binnenkort wordt du Parc een plek voor jongeren, sportievelingen en familie. Sport en spel, cultuur en groen, alles heeft er een plaats gekregen. Achter de imposante gevel van de oude fabrieksgebouwen zal er een ware transformatie plaatsvinden. De authentieke structuur werd behouden, de invulling en voorzieningen zullen worden gemoderniseerd. De groene omgeving blijft uiteraard, en dankzij de ecologische groenverbinding zullen de natuurgebieden Osbroek en Gerstjens in contact staan – een verademing voor heel wat Aalstenaars!

Ontdek du Parc

Heb je goesting gekregen om je te amuseren en/of je sportief uit te leven in du Parc? Volg de vooruitgang van de werken en zie hoe du Parc vorm krijgt. Hou binnenkort ook zeker onze evenementenkalender in het oog om op de hoogte te blijven van wat te doen in Aalst en alle activiteiten op du Parc!

Aalst wat te doen
Du Parc, wat te doen in Aalst?